Se alle privatlån på vores samlede liste

Læs mere her
Derfor kan du trygt bruge ClaraFinans.dk

På ClaraFinans arbejder vi for at give dig det perfekte overblik over dine lånemuligheder. Vi rangerer de forskellige lån efter faktorer som popularitet, lånets betingelser og vores kommission. Vi bliver kompenseret for at sende kunder til samarbejdspartnere. Du kan tjekke vores liste med partnere og hvordan vi tjener penge.Hvis du drømmer om at låne penge, findes der mange forskellige lån, som du kan benytte dig af. Det er en god idé at undersøge de forskellige typer af lån, før du foretager og optager et lån. Dette skyldes, at nogle typer af lån, kan være mere fordelagtige end andre, når det kommer til din egen private situation, og hvad du ønsker at benytte pengene til. Derfor kan du på denne side finde oplysninger omkring den type lån, der kaldes et privatlån. Herunder kan du således læse mere, om alt det du skal vide om et privatlån. 

Hvis du vil have det billigste lån, så bør du ansøge flere steder. Dermed har du flere tilbud at vælge i mellem. Samtidigt bør du benytte en låneberegner til at finde de billigste muligheder.

Hvad er et privatlån?

Et privat lån er som navnet tilkendegiver, et lån man optager til privat brug. Det vil sige, at du låner disse penge til kunne benytte dem privat. Et privatlån kan både optages i banken, og hos en af de mange låneudbydere, der findes online. Hvis man optager et privat lån i banken er der mange krav, som man skal opfylde for at kunne optage lånet. Dette skyldes, at et privatlån ikke er i øremærket noget bestemt, og derfor ofte vil gå til mindre ting eller oplevelser. Derfor vil det fra bankens side kræve, at du kan stille sikkerhed for lånet, for at de kan sikre sig, at de kan få deres penge tilbage. Dette kan være en bøvlet og svær proces at få igennem, når man ønsker at optage et privat lån i banken. Derfor kan den anden mulighed være at optage et privatlån hos en af de mange låneudbydere, der findes online. Hos låneudbydere er det meget nemmere at få gennemført et privatlån. Dette skyldes, at du ikke på samme måde skal opfylde de samme krav, som du ville skulle ved et lån i banken. Med et privatlån hos en låneudbyder online, vil det således ikke kræve, at du skal kunne stille sikkerhed for lånet, men derimod findes der nogle andre krav, som kan læses her på siden. 

Hvad kan du bruge privatlån til?

En af fordelene ved et privatlån er at det ikke er øremærket noget bestemt, som mange andre lån kan være det. Det vil sige, at du med et privatlån helt selv kan råde over, hvad du ønsker at bruge pengene på. Dette adskiller sig meget fra mange andre typer lån, hvor man i lånet tilkendegiver, hvad lånet skal bruges til, og dermed er lånet lavet for at kunne anskaffe den eksakte ting. Dette kunne eksempelvis være lånetyper som billån, hvor lånet går til at købe en bil, og dermed står pengene du har lånt derfor også i denne bil. Det samme gælder for lånetypen kaldet boliglån, hvor de lånte penge går til at kunne købe en bolig. På samme måde lægger pengene dermed i boligen, når boligen er købt. Derfor vil banken også kunne kræve, at boligen skal sælges, hvis ikke lånet kan betales tilbage. Dermed adskiller privatlånet sig meget, da der ikke her er noget bestemt, man benytter pengene på, og derfor har låneudbyderen heller ikke nogen sikkerhed, hvis lånet ikke kan betales tilbage. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at privatlån er noget, der skal overvejes nøje. Det er nemlig en god idé at tænke over, om det man låner pengene til, virkelig er noget man behøver, da det kan blive svært at betale pengene tilbage, hvis ikke man har en ellers stabil økonomi og fast indkomst. 

Hvad koster et privatlån?

Det er meget forskelligt, hvad et privatlån koster. Dette afhænger nemlig at både renter og gebyrer på et lån. Hvis du gerne vil finde et billigere lån, er det derfor meget vigtigt at undersøge, hvor høje rente og gebyrer de forskellige lån har. Ofte vil privatlån være meget dyrere, da det for låneudbydere er meget risikabelt at udlåne privatlån. Dette skyldes, at der ofte ikke investeres i noget, hvor pengene kan ses eller røres. Derudover er det sådan, at hvis du ikke betaler et afdrag, så kan en låneudbyder ikke gøre udlæg i andre værdier, som har derhjemme. Dette kunne eksempelvis være bolig eller bil. Men dette betyder ikke, at lånet er billigt. Det der er med privatlån hos låneudbydere er til gengæld, at der ofte vil være højere renter, således at lånet vil blive dyrere at betale tilbage hver måned. Dette kan blandt andet hænge sammen med, den risici som låneudbyderen løber ved at lave et privatlån. På denne måde bliver de betalt for at løbe denne risici. Derfor er det god idé at undersøge markedet rigtig godt, før du optager et lån. Dette kan du gøre ved hjælp af låneberegneren her hos Clara Finans. Denne låneberegner fungerer som en sammenligningsside, hvorpå du kan danne dig et overblik over priser, renter og gebyrer på de forskellige privatlån, som findes på markedet. På denne måde gør sammenlignings tjenesten det muligt for dig at finde de billigste privatlån, som er mulige at optage, sådan at du kan vælge det bedste lån til dine behov. Denne metode er både hurtig og nem og er lavet for at gøre det nemmere og hurtigere for danskerne at kunne danne sig et overblik over de forskellige lån, som kan optages i Danmark, samt for at skabe et overblik over de forskellige priser, som de forskellige lån har. Det er dermed ikke umuligt at finde et billigt privatlån, ofte kræver det dog bare at man husker at danne sig et overblik og undersøge markedet godt, så man ikke bare vælger det første lån man støder på. 

Noget andet vigtigt at huske når man taler om priser på lån, er at priserne også afhænger at et låns løbetid. Det vil sige, at jo længere at lån løber over, jo dyrere bliver det, grundet renter som tillægges til lånet hver måned. 

Krav du skal opfylde for at optage et privatlån

Der er nogle forskellige krav man skal opfylde før man kan ansøge om lånet. Blandt andet er det sådan at man skal være fyldt atten i Danmark for at kunne låne penge, fordi det er myndighedsalderen i Danmark. Derudover skal man have dansk Nemid for at kunne bekræfte sin identitet. Slutteligt er det et krav, at man ikke er indskrevet i RKI, når man gerne vil låne penge. Dette skyldes, at hvis man er skrevet ind i RKI, står man som dårlig betaler, og derfor har låneudbydere og banker ikke tiltro til, at man kan betale lånet tilbage. 

Når man låner penge, skal man have klar over, at man har en fortrydelsesret på 14 dage. Dette vil sige, at man som kunde har nogle rettigheder, til at fortryde sit lån, således at pengene inden for disse 14 dage tilbagebetales, og dermed annulleres lånet. Dette er en god sikkerhed at have som kunde, da det sikrer dig, at du altid kan fortryde dit lån, hvis du finder ud af, at det vil blive for dyrt eller problematisk for dig at have eller tilbagebetale lånet. Dog anbefales det, at man altid, før man optager et lån, meget grundigt har gennemtænkt sin økonomi og sine muligheder. Dette skyldes, at det er vigtigt at huske på, at det ikke er gratis at låne penge, og derfor vil disse penge blive dyrere, end det man selv får ud af dem. Derfor er det særligt vigtigt i forbindelse med privatlån, at man nøje har overvejet, hvad man ønsker at bruge pengene på, og om dette er nødvendigt, så man ikke ender i en situation, hvor det bliver for dyrt til, at man kan tilbagebetale lånet, og dermed ender i en økonomisk situation, der er dårligere, end den man startede i. Men er man fast besluttet på sit privatlån, og har styr på, hvordan ens økonomi vil kunne hænge sammen med dette lån in mente, så kan det godt være en god ting at optage et privatlån. Med et privatlån er det nemlig muligt at kunne udføre nogle af de drømme, man ellers ikke vil kunne have mulighed for. Dette kunne eksempelvis være et drømmebryllup eller en jordomrejse, der ellers ikke ville kunne lade sig gøre, men som samtidig er en engangsting, der derfor ikke vil komme til at koste penge hver måned. På denne måde vil mange med en stabil økonomi, stadig kunne tilbagebetale deres lån. 

logo

Indtast din e-mail og modtag andre billige lånetilbud fra os:

Fortsæt uden indtastning af e-mail

Betingelser