Sådan tjener clarafinans penge

Det skal du være opmærksom på, når du låner penge

INDHOLDSFORTEGNELSE
Det skal du være opmærksom på, når du låner penge

Står du akut og mangler en mindre sum penge lige nu og her, så kan kviklån være løsningen på dit problem. Med et kviklån kan du via nettet eller banken nemt, hurtigt og med kort varsel låne et mindre beløb, som kan agere økonomisk plaster på såret i den situation, du nu står i. Det kan være, at din bil er brændt sammen, at dine brilleglas er gået i stykker, at du har brug for en ny computer, eller at du mangler et vigtigt tilskud til en spontan ferie. Uanset hvad anledningen er, vil et kviklån kunne gå ind og dække udgifterne. Men selvom låneprocessen er nem og hurtig, er der alligevel en række forbehold, som du bør være opmærksom på, når du tager et kviklån. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilket type kviklån, du vælger, da den ene slags kan være velegnet til ét formål, og den anden slags til et andet. Det er ultimativt betinget af din situation, dine behov og dine præferencer. Læs med her og bliv skarpere på, hvad du skal være opmærksom på, når du tager et lån – på den kvikke måde.

Find den billigste udbyder – ud fra dine behov

Der kan som sagt være mange årsager til, at du ønsker at optage et kviklån. Udgangspunktet er naturligvis at finde netop den låneudbyder, der kan tilbyde dig det allerbilligste lån, men det er nemmere sagt end gjort. Hvilken låneudbyder og type kviklån, der er optimal, er 100% kontekstafhængigt – dvs. betinget af, hvilken situation du står i, og hvilket økonomisk råderum du har. Du skal derfor tage afsæt i dine personlige (låne)behov og undersøge hvilken udbyder, der bedst muligt dækker disse. Det kan i den grad være fornuftigt at sparre med personer i din omgangskreds i forhold til konkrete anbefalinger, men du skal være opmærksom på, at deres økonomiske vilkår og ønsker på det givne lånetidspunkt formodentlig har været anderledes, end dem du selv har. Du bør derfor selv supplere personlige anbefalinger med egen, grundig research på nettet, hvor du med fordel kan anvende diverse sammenligningshjemmesider i jagten på det bedste tilbud. Det kræver tid – men tiden er en god investering. Hvis du har afsondret markedet for lånetilbud og -udbydere ordentligt, har du også de rette betingelser for at kunne træffe den rette beslutning – ud fra dine behov.

Online eller fysisk kviklån – et spørgsmål om dokumentationskrav

Der er betydelige væsensforskelle mellem det at ville ansøge om et kviklån online eller fysisk via din bank. Et online kviklån afspejler en række fordele, som er værd at være opmærksom på. Online kviklån har en hurtigere, nemmere og ganske anonym ansøgningsproces; du kan låne til alle tider uafhængig af sted og device, og, måske allervigtigst, så stilles der generelt færre krav om dokumentation for din kreditværdighed i forbindelse med lånet. Omvendt bliver du ved et lån fysisk i banken i højere grad vejet og målt mht. kreditvurdering samt lånets konkrete formål – og så går der oftest længere tid, før du rent faktisk kan se pengene fra lånet på din bankkonto. Fordele ved onlineløsningen skal selvfølgelig vejes op imod fordelen ved eksempelvis at have fysisk kontakt med en fysisk filial, hvor du måske kender og har et forhold til din bankrådgiver. Troværdigheds- og sikkerhedsfølelsen er parametre, du bør have med i dine overvejelser for og imod.

RKI – låneudbyders sikkerhed

Selvom du overordnet set ikke skal stille sikkerhed for, at dit økonomiske råderum kan bære et kviklån, skal du være opmærksom på, at de fleste kviklån dog stiller krav om dokumentation for, at du ikke er RKI-registreret. En sådan registrering betyder nemlig, at du skylder penge til en låneudbyder og derfor anses som en ’dårlig tilbagebetaler’. Dette gør en låneudbyder mere tilbøjelige til ikke at ville godkende dig som værende kreditværdig. Så vær på forkant og få betalt eventuel gæld af, så du undgår disse problemer.

Gratis lån – til dem med økonomien i orden

Kviklån er et aldeles attraktivt lån i manges øjne. Primært fordi det er et gratis lån – i hvert fald i de fleste tilfælde. Der er dog visse undtagelser, som du skal være bevidst om. Gratis-fordelen er nemlig kun aktuel, såfremt det er muligt for dig at kunne tilbagebetale lånet inden for en tidsgrænse på 30 dage. Overskrides denne grænse, tillægges der et rentebeløb. Et kviklån kan derfor være en super løsning, hvis du allerede har økonomien i orden og dermed har mulighed for at betale pengene tilbage hurtigt.